Kategoriarkiv: turistattraktioner

Rednings stationen ved Lønstrup

rednings stationen ved lønstrup

Lønstrup var blandt af de første steder i Danmark som fik et organiseret redningsvæsen, i 1851. Man fik bla. en redningsbåd bygget i København. Imellem 1851 og 1996 har redningsmandskabet i Lønstrup været med til at redde 260 mennesker. Farvandsvæsenet nedlagde i 1996 Lønstrup redningsstation og overførte aktiviter til Hirtshals Redningsstation.

kystsikring ved lønstrup

Se film fra Lønstrup strand her

Læs mere om redningsstationen i Lønstrup nordjylland

Rugbjerg knude fyr

seværdighed i nordjylland

Efterhånden er der kun tårnet tilbage af rubjerg knude fyr’ resten af bygningerne er fyldt med sand.

rugbjerg knude

rugbjerg knude

Klitterne har efterhånden passeret fyrret, hvor tårnet står på kanten af skrænten og kikker ud over havet, hvor det måske kikker ned i dets endeligt.

ved rugbjerg knude æder vesterhavet sig ind i landet

rugbjerg knude fyr

Fyret er bygget i 1900. Dengang lå der blot en mellem 2-3 meter høj klitte imellem fyrbygningerne og skrænten. Den fjernede denne klit, flyttede græstørven, og lod østenvinden blæse sandet ud over havet. Da klitten var væk blev græstørv græstørv lagt tilbage igen. Men fra 1910 til 20 blæste der store mængder sand ind i området imellem fyr og hav. For at dæmpe sandet beplantede man klitten til, men uden resultat

omkring 1950 blev der gjort endnu et forsøg at rede fyret fra sandflugten, men uden det ønskede resultat. I 1968 slukkede man fyret, det kunne ikke ses fra alle vinkler mere, og ny teknologi havde overflødiggjort fyret.

Fyret og naturen i området er meget storslået og betagende at beskue.

natur oplevelser ved havet

rugbjerg knudefyr natur oplevelse