det sorte vippefyr

Det sorte vippefyr er en unik seværdighed i det nordjyske. Vippefyret her en unik og interessant historie. Vippefyret er i 1958 så misligeholdt at man vælger at genopføre det. Det er oprindeligt opført i 1627, og var det første vippefyr. Systemets funktion er simpel: kurven vippes ned til jorden, og der påfyldtes brandbart materiale. Når kurven så vippes op og kan det ses på lang afstand.

vippefyret skagen

Vippefyret blev opført pga. af de utroligt mange skibsforlis ved Skagens gren. Vippefyret skulle hjælpe med at lede skibsfarten udenom Grenen Rev.
Faktisk er vippefyret i Skagen er en kopi af det gamle vippefyr men det er opført som en 100% kopi af originalen. Vippefyret var i brug til langt ind i 1700-tallet. Det sidste danske vippefyr var aktivt på Anholt frem til 1788.
vippefyr et Skagen østerstrand

Vippefyrret bruges ved forskellige lejligheder, hvor den kendteste måske er sankt hans ved sønderstrand. Her er der et kæmpestort bål og tusinder af besøgende til arrangementet på stranden og på fyrbakken. Vippefyret på fyrbakken er en top prioritetret seværdighed på Skagen. Et ‘must se ‘ for en feriegæst på Skagen. Arrangementet starter med at studenterne vandre gennemgaderne og ender ved vippefyrret og bålpladsen hvor der synges i fællesskab. Stemningen er god,  humøret højt og er i sig selv en turist seværdighed om sommeren på Skagen.
udsigt over østerstrand fra det sorte vippefyr

 

Film optaget ved det sorte vippefyr

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>